Annonser

Minskade anslag till ANDT

|

[UPPDAT] Trots att drogrelaterat våld och andra skador i samhället uppmärksammas mer, så vill regeringen skära ner anslaget till förebyggande ANDT-arbetet med ytterligare 70 miljoner i sitt budgetförslag. En halvering med 100 miljoner kronor sedan 2018. /Ingen nedrustning, enligt Socialdepartementet.

MED015 Franska Man-at-Arms av First Legion

Högre tobakspris på gång i Danmark

resaca y cuentos de Navidad' |

KÖPENHAMN Kraftigt dyrare cigaretter föreslås av danska regeringen, som vill höja paketpriset med tio kronor till 50 danska kronor, motsvarande över 70 svenska kronor. Avsikten är att avskräcka unga att börja röka.

»

Bättre samordning stoppar gängen och narkotikan

"El Director" David Jiménez Debatt | |

Polisen måste, tillsammans med tullen, reducera tillgången på narkotika, bekämpa den öppna droghandeln, inte minst den som sker via nätet, och samtidigt utveckla sitt samarbete med aktörer i lokalsamhället, skriver förre socialministern Bengt Westerberg och Sven-Olov Carlsson, fd president WFAD.

»

Även lite alkohol ökar risk för leversjukdom

|

HELSINGFORS Ny forskning i Finland visar att även små mängder alkohol ökar risken betydligt – särskilt för personer med fettlever – att utveckla svåra leversjukdomar.

First Legion GW011 Tyska shellshockat från Bombardment - 62nd Infantery Regt

Barn-Alvedon dras in – häftklammer hittad

|

Läkemedlen Alvedon och Panodil för barn med 60 milligrams styrka, återkallas sedan en förälder hittat en häftklammer i ett stolpiller. Beslutet har tagits efter utredning av Läkemedelsverket.

»

Kan de stoppa narkotikan och gängvåldet?

teatro y cosas de casa First Legion DAK029 Das Deutsche Afrika Korps Charging with K98 | |

Socialminister Lena Hallengren och inrikesminister Mikael Damberg är radarparet i regeringen som ska öka fokus på narkotikabekämpning för att minska missbruket, droghandel, strypa kriminellas intäkter och öka tryggheten i ett Sverige som alltmer plågas av gängvåld. Drugnews har mött dem.

»

ROM099 Imperiets romerska pretoriangård med Gladius av First Legion

|

[UPPDAT] Moderaterna vill att Systembolaget även ska ha öppet på söndagar. Partiledningen tänker driva förslaget vid partistämman i oktober. Det möter motstånd från flera håll.

»

NAP0252 Brunswick Advanced Guard Hornist - Jaeger Company av First Legion

Ir a 'Ferrán Palau y "Kevin"' TYSKSTAL057 Fryst Tyska promenader med PPSH41 av First Legion |

Alkoholkonsumtionen i Sverige fortsätter sjunka, visar ny rapport. Det beror främst på kraftigt minskad resandeinförsel och smuggling när kronan försvagats mot euron. Och starkspritens andel allt lägre.

»

First Legion GW016 Franska infanteriet Kneling Firing - 34th Infantery Regt

Realización: Curro Azcárate NOR021 Waffen-SS Panzer Grenadier Springer med Rifle av First Legion |

STAMFORD En uppgörelse ska ha nåtts mellan amerikanska läkemedelsjätten Purdue Pharma och ett par tusen lokala myndigheter för den beroendekris som företagets opioid-läkemedel skapat i USA. Bolaget riskerar få betala över 100 miljarder kronor i skadestånd och begäras i konkurs, enligt medieuppgifter.

First Legion - NAP475 - Brittisk 51st Lätt infanteri Rgt NCO - Waterloo 1815

ROM078 Östra Auxiliary Archer Kneling Laddning av First Legion

|

WASHINGTON DC Smaksatta e-cigaretter och inhalatorer kan komma att förbjudas i USA inom kort. Detta sedan många tonåringar börja röka elektroniskt och hundratals amerikaner insjuknat med lungproblem, unga hamnat i koma och minst sex personer avlidit.

MED026 English Archer by First Legion

Första legionen Sju års krig, SYW032 Ryska Apsheronsky musketörer Officer

First Legion - GW003 - Tyska Fixing Bayonet - 62and Infantery Regt - Stort krig | |

Podcast har blivit populärt för media, företag och föreningar. Nu har RNS startat Narkopodden för att nå ungdomar och andra intresserade kring droger, kriminalitet och beroende.

VN016 NVA Infanteri med SKS Karbin and RPG Rounds av First Legion

Trump satsar miljarder mot opioid-krisen

|

WASHINGTON DC President Donald Trumps administration avsätter ytterligare 1,8 miljarder dollar till delstaterna för att fortsätta kampen mot opioid-epidemin som tagit många amerikaners liv.

First Legion DAK024 Das Deutsche Afrika Korps Panzer w Wrench (WW2 Tank Crews)

USA: inget bruk av marijuana säkert för unga

WASHINGTON DC. För första gången på många år kommer ett klart budskap om marijuana från högsta ort i USA. Marijuana är alltjämt förbjuden på federal nivå och det är inget läkemedel, klargjorde nyligen landets hälsominister och hälsogeneral tillsammans.

First Legion ROM043 Imperial Roman Praetorian Guard Optio

Barn föds med livslång baksmälla

carisma y Ramón Arangüena' Debatt | |

Ett av 100 barn beräknas ha blivit så alkoholpåverkat under fostertiden att det fått bestående skador. Det innebär att det årligen föds mer än 1 000 barn i Sverige med fosterskador av alkohol. Stöd, tidiga insatser och kunskap inom barnhälsovård måste öka, skriver Katarina Wittgard, FAS-föreningen – se kampanjen 1av100.se.

»

Kris ordförande utesluts för kränkningar

|

Tidigare ordförande för Kriminellas revansch i samhället, Paul Barath har uteslutits ur kamratföreningen efter påstådd illojalitet och utreds av polis misstänkt för sexuella kränkningar av medlemmar.

»

KONUNG and LAND Romare som kämpar med svärd (Thrurk) ROM017 Målad metall

|

BOSTON I amerikanska delstaten Massachusetts har antalet cannabisförgiftade barn mer än fördubblats sedan man godkände drogen för medicinskt bruk, visar en ny studie.

Det är en stor TEEV som är svår att hitta.

Lokalpolitiker i langarens telefonlista

modelllino auto smassa-bil modelll Polisil PISTA CHAMPION cm 103 x 80 gioco
R DAKIN ELMER FUDD FIGURE 1968 BUGS BUNNY WARNER BROS Hong Kong 8 |

En narkotikalangare som greps i våras i Stockholm har nu dömts till ett fängelsestraff. I hans telefonlista fanns över 360 nummer, bland annat till en advokat, en mediechef och tidigare lokalpolitiker, konstaterar Aftonbladet som gått igenom anteckningsboken.

»