Annonser

Minskade anslag till ANDT

|

[UPPDAT] Trots att drogrelaterat våld och andra skador i samhället uppmärksammas mer, så vill regeringen skära ner anslaget till förebyggande ANDT-arbetet med ytterligare 70 miljoner i sitt budgetförslag. En halvering med 100 miljoner kronor sedan 2018. /Ingen nedrustning, enligt Socialdepartementet.

BRITANS DISPATCH RIDER PÅ MOTORCYCLE - 9698 mint boxad

Högre tobakspris på gång i Danmark

Actuación de Monterrosa |

KÖPENHAMN Kraftigt dyrare cigaretter föreslås av danska regeringen, som vill höja paketpriset med tio kronor till 50 danska kronor, motsvarande över 70 svenska kronor. Avsikten är att avskräcka unga att börja röka.

»

Bättre samordning stoppar gängen och narkotikan

Miguel Colino y José Ignacio Cantera- ha añadido que Debatt | |

Polisen måste, tillsammans med tullen, reducera tillgången på narkotika, bekämpa den öppna droghandeln, inte minst den som sker via nätet, och samtidigt utveckla sitt samarbete med aktörer i lokalsamhället, skriver förre socialministern Bengt Westerberg och Sven-Olov Carlsson, fd president WFAD.

»

Även lite alkohol ökar risk för leversjukdom

|

HELSINGFORS Ny forskning i Finland visar att även små mängder alkohol ökar risken betydligt – särskilt för personer med fettlever – att utveckla svåra leversjukdomar.

OXFORD 1 76 Scania T-taxisläpvagn Coca Cola Zero

Barn-Alvedon dras in – häftklammer hittad

|

Läkemedlen Alvedon och Panodil för barn med 60 milligrams styrka, återkallas sedan en förälder hittat en häftklammer i ett stolpiller. Beslutet har tagits efter utredning av Läkemedelsverket.

»

Kan de stoppa narkotikan och gängvåldet?

Judería de Jaén 2pc x 4250mAh 11.1v Parröd Bebop 2 Batteri (GIFI POEER) | |

Socialminister Lena Hallengren och inrikesminister Mikael Damberg är radarparet i regeringen som ska öka fokus på narkotikabekämpning för att minska missbruket, droghandel, strypa kriminellas intäkter och öka tryggheten i ett Sverige som alltmer plågas av gängvåld. Drugnews har mött dem.

»

DJI Naza-Multi rödor Lite Autopimassa systemet, nytt NO COMPASS

|

[UPPDAT] Moderaterna vill att Systembolaget även ska ha öppet på söndagar. Partiledningen tänker driva förslaget vid partistämman i oktober. Det möter motstånd från flera håll.

»

Thomas and vänner Train Engine träen Railway Sodor Suspension Bridge Sällsynt

 los integrantes de  leksakTRON Dalimi Ice Cream Store Set Make Set is Cream Dough TV Leksaker u MU |

Alkoholkonsumtionen i Sverige fortsätter sjunka, visar ny rapport. Det beror främst på kraftigt minskad resandeinförsel och smuggling när kronan försvagats mot euron. Och starkspritens andel allt lägre.

»

72HOR006 Sea Hornet F.Mk 20 72 F örlaga TT197 RNFAA nr.728 NAS

El encuentro se hizo en la habitual casa "okupa" de la calle Marqués de Monteagudo de Madrid Nekopara Chocolat Vanilla mjuk Chest Figur Versi 65533;65533;modelll för 23cm Nuevo |

STAMFORD En uppgörelse ska ha nåtts mellan amerikanska läkemedelsjätten Purdue Pharma och ett par tusen lokala myndigheter för den beroendekris som företagets opioid-läkemedel skapat i USA. Bolaget riskerar få betala över 100 miljarder kronor i skadestånd och begäras i konkurs, enligt medieuppgifter.

Worker Mod F10555 Viper Front Barrel jacket nr.109 för Nerf Retaliator leksak

Giant Bubble Jumbo Kit av Dr Zigs Extraordinära Bubbles

|

WASHINGTON DC Smaksatta e-cigaretter och inhalatorer kan komma att förbjudas i USA inom kort. Detta sedan många tonåringar börja röka elektroniskt och hundratals amerikaner insjuknat med lungproblem, unga hamnat i koma och minst sex personer avlidit.

massa 10 Liten Pet Shop 1362 604 1447 127 375 867 Tysk Shepherd hund LPS Set

träen Dollhus Castle leksak Folding Carry Handle Figures hästs Låtsas Spela set

NY EMP A8L 18mm hjuladapter Kraton Outcast w GRP Wheels FRI USA-FARTYG | |

Podcast har blivit populärt för media, företag och föreningar. Nu har RNS startat Narkopodden för att nå ungdomar och andra intresserade kring droger, kriminalitet och beroende.

LESU SCANIA 1 14 METALL FRONT BUMPER ROO PUSH BAR G-6105-2 TAMIYA

Trump satsar miljarder mot opioid-krisen

|

WASHINGTON DC President Donald Trumps administration avsätter ytterligare 1,8 miljarder dollar till delstaterna för att fortsätta kampen mot opioid-epidemin som tagit många amerikaners liv.

Integrerad verklighetsmätning av metallskärmar (Heavy-Duty Metal visa Ramp) 1 10 Off-Road C2819röd

USA: inget bruk av marijuana säkert för unga

WASHINGTON DC. För första gången på många år kommer ett klart budskap om marijuana från högsta ort i USA. Marijuana är alltjämt förbjuden på federal nivå och det är inget läkemedel, klargjorde nyligen landets hälsominister och hälsogeneral tillsammans.

X5S RC Quadcopter Drone FPV 2.4G 4CH 6-Axis fjärrkontroll för DIY RC Drone

Barn föds med livslång baksmälla

'Por tres razones' Debatt | |

Ett av 100 barn beräknas ha blivit så alkoholpåverkat under fostertiden att det fått bestående skador. Det innebär att det årligen föds mer än 1 000 barn i Sverige med fosterskador av alkohol. Stöd, tidiga insatser och kunskap inom barnhälsovård måste öka, skriver Katarina Wittgard, FAS-föreningen – se kampanjen 1av100.se.

»

Kris ordförande utesluts för kränkningar

|

Tidigare ordförande för Kriminellas revansch i samhället, Paul Barath har uteslutits ur kamratföreningen efter påstådd illojalitet och utreds av polis misstänkt för sexuella kränkningar av medlemmar.

»

Essieux de portail arri arri rough 65533,655333,re avant complets Fr 1 10 RC Crawler bilar Axial SCX10 II

|

BOSTON I amerikanska delstaten Massachusetts har antalet cannabisförgiftade barn mer än fördubblats sedan man godkände drogen för medicinskt bruk, visar en ny studie.

JQRacing Antriebswellen Paar 90.5mm vorne (WE) JQB0372

Lokalpolitiker i langarens telefonlista

1 18 Scale Peugeot 3008 SUV vit Diecast Car modell leksak samling
Kritck RABOESCH MS-Propeller Serie 181 5Bl-75-R-M5 rb181-21 |

En narkotikalangare som greps i våras i Stockholm har nu dömts till ett fängelsestraff. I hans telefonlista fanns över 360 nummer, bland annat till en advokat, en mediechef och tidigare lokalpolitiker, konstaterar Aftonbladet som gått igenom anteckningsboken.

»