Annonser

Radio 3 vuelve a acercar a sus oyentes los sonidos llegados desde el festival Pirineos Sur

Minskade anslag till ANDT

|

[UPPDAT] Trots att drogrelaterat våld och andra skador i samhället uppmärksammas mer, så vill regeringen skära ner anslaget till förebyggande ANDT-arbetet med ytterligare 70 miljoner i sitt budgetförslag. En halvering med 100 miljoner kronor sedan 2018. /Ingen nedrustning, enligt Socialdepartementet.

1000 Brice Jigsaw Puzzle Spring Full Bloom Osaka Castle (49X72Cm)F S

Högre tobakspris på gång i Danmark

El director de Siglo 21 |

KÖPENHAMN Kraftigt dyrare cigaretter föreslås av danska regeringen, som vill höja paketpriset med tio kronor till 50 danska kronor, motsvarande över 70 svenska kronor. Avsikten är att avskräcka unga att börja röka.

»

Bättre samordning stoppar gängen och narkotikan

Ir a 'Creación literaria en sefardí' Debatt | |

Polisen måste, tillsammans med tullen, reducera tillgången på narkotika, bekämpa den öppna droghandeln, inte minst den som sker via nätet, och samtidigt utveckla sitt samarbete med aktörer i lokalsamhället, skriver förre socialministern Bengt Westerberg och Sven-Olov Carlsson, fd president WFAD.

»

Även lite alkohol ökar risk för leversjukdom

|

HELSINGFORS Ny forskning i Finland visar att även små mängder alkohol ökar risken betydligt – särskilt för personer med fettlever – att utveckla svåra leversjukdomar.

Mucha (Mucha) 1000 bit Zodiac Signs 1000-335F S

Barn-Alvedon dras in – häftklammer hittad

|

Läkemedlen Alvedon och Panodil för barn med 60 milligrams styrka, återkallas sedan en förälder hittat en häftklammer i ett stolpiller. Beslutet har tagits efter utredning av Läkemedelsverket.

»

Kan de stoppa narkotikan och gängvåldet?

Pirineos Sur - Resumen (I) Schackbräde - Teak and Maple - Brödd 46cm - Fältstorlek 50mm | |

Socialminister Lena Hallengren och inrikesminister Mikael Damberg är radarparet i regeringen som ska öka fokus på narkotikabekämpning för att minska missbruket, droghandel, strypa kriminellas intäkter och öka tryggheten i ett Sverige som alltmer plågas av gängvåld. Drugnews har mött dem.

»

Fujimi ID-132 1 24 leksakota LANDCRUISER 100 VAN VX w TrackinngNew Japan

|

[UPPDAT] Moderaterna vill att Systembolaget även ska ha öppet på söndagar. Partiledningen tänker driva förslaget vid partistämman i oktober. Det möter motstånd från flera håll.

»

Universal hobbies 5201 1 32 Massey Ferguson TH.7038 Tractor

 El festival de rock reúne en un mismo cartel a los líderes de  En mycket farlig tid, MMP The spelrs |

Alkoholkonsumtionen i Sverige fortsätter sjunka, visar ny rapport. Det beror främst på kraftigt minskad resandeinförsel och smuggling när kronan försvagats mot euron. Och starkspritens andel allt lägre.

»

1 43 Pma Bar 007 Honda Takuma Sato

Emisión en sefardí - 05/01/15 stjärna Wars The Force AWAKENS leksaksRUS FORCE FRIDAY Store Poster Lego SIGN massa av 4 |

STAMFORD En uppgörelse ska ha nåtts mellan amerikanska läkemedelsjätten Purdue Pharma och ett par tusen lokala myndigheter för den beroendekris som företagets opioid-läkemedel skapat i USA. Bolaget riskerar få betala över 100 miljarder kronor i skadestånd och begäras i konkurs, enligt medieuppgifter.

TBLeague Phicen PL2016-M33 1 6 Super-Flexibel Sömnlös manskropp utan huvud

Marx vagn Train Playset serier 5000 - Travois, Spear and Rack

|

WASHINGTON DC Smaksatta e-cigaretter och inhalatorer kan komma att förbjudas i USA inom kort. Detta sedan många tonåringar börja röka elektroniskt och hundratals amerikaner insjuknat med lungproblem, unga hamnat i koma och minst sex personer avlidit.

CMR KLASSIG modellL REFLICKARS CMR112 SHELBY COBRA DAYTONA COUPE N.59 LM 1965 1 18

Transamerika Trans America [parallellimport av varor]

Trahison {Bloody 65533;;; La Maison Sur La Colline | |

Podcast har blivit populärt för media, företag och föreningar. Nu har RNS startat Narkopodden för att nå ungdomar och andra intresserade kring droger, kriminalitet och beroende.

COSPA Fate G.O. Jeanne d'arc Full Graphic T-Shirt (vit, X-Large)

Trump satsar miljarder mot opioid-krisen

|

WASHINGTON DC President Donald Trumps administration avsätter ytterligare 1,8 miljarder dollar till delstaterna för att fortsätta kampen mot opioid-epidemin som tagit många amerikaners liv.

WWE Deluxe Aggressional serier 21 guldust WWF Jakks Pacific Figur

USA: inget bruk av marijuana säkert för unga

WASHINGTON DC. För första gången på många år kommer ett klart budskap om marijuana från högsta ort i USA. Marijuana är alltjämt förbjuden på federal nivå och det är inget läkemedel, klargjorde nyligen landets hälsominister och hälsogeneral tillsammans.

DC Stålmannen av stål and animerad massa av 7 Oöppnad

Barn föds med livslång baksmälla

destaca cada año por una oferta que se aleja de los grandes Debatt | |

Ett av 100 barn beräknas ha blivit så alkoholpåverkat under fostertiden att det fått bestående skador. Det innebär att det årligen föds mer än 1 000 barn i Sverige med fosterskador av alkohol. Stöd, tidiga insatser och kunskap inom barnhälsovård måste öka, skriver Katarina Wittgard, FAS-föreningen – se kampanjen 1av100.se.

»

Kris ordförande utesluts för kränkningar

|

Tidigare ordförande för Kriminellas revansch i samhället, Paul Barath har uteslutits ur kamratföreningen efter påstådd illojalitet och utreds av polis misstänkt för sexuella kränkningar av medlemmar.

»

Barkas B1000 buss blå vit 1961-1990 1 18 Is Ixo modell Car med eller utan I

|

BOSTON I amerikanska delstaten Massachusetts har antalet cannabisförgiftade barn mer än fördubblats sedan man godkände drogen för medicinskt bruk, visar en ny studie.

Ford Escort RS1800 Vatanen Richards No 10 Winner Rally Akropolis 1980 1 18 S

Lokalpolitiker i langarens telefonlista

Aikon AK32 4-in-1 35A 6S BLHeli32 ESC
Mercedes-Benz 350SL R107 Kongrönible Open guld orange 1971-1989 1 18 Sun stjärna |

En narkotikalangare som greps i våras i Stockholm har nu dömts till ett fängelsestraff. I hans telefonlista fanns över 360 nummer, bland annat till en advokat, en mediechef och tidigare lokalpolitiker, konstaterar Aftonbladet som gått igenom anteckningsboken.

»