Annonser

Minskade anslag till ANDT

|

[UPPDAT] Trots att drogrelaterat våld och andra skador i samhället uppmärksammas mer, så vill regeringen skära ner anslaget till förebyggande ANDT-arbetet med ytterligare 70 miljoner i sitt budgetförslag. En halvering med 100 miljoner kronor sedan 2018. /Ingen nedrustning, enligt Socialdepartementet.

(EU) Quadcopter X25 Smart RC flygande Car Drone Aircraft 360 Vänder One Key Return

Högre tobakspris på gång i Danmark

Ir a 'Degustar España' |

KÖPENHAMN Kraftigt dyrare cigaretter föreslås av danska regeringen, som vill höja paketpriset med tio kronor till 50 danska kronor, motsvarande över 70 svenska kronor. Avsikten är att avskräcka unga att börja röka.

»

Bättre samordning stoppar gängen och narkotikan

en un momento del ensayo Debatt | |

Polisen måste, tillsammans med tullen, reducera tillgången på narkotika, bekämpa den öppna droghandeln, inte minst den som sker via nätet, och samtidigt utveckla sitt samarbete med aktörer i lokalsamhället, skriver förre socialministern Bengt Westerberg och Sven-Olov Carlsson, fd president WFAD.

»

Även lite alkohol ökar risk för leversjukdom

|

HELSINGFORS Ny forskning i Finland visar att även små mängder alkohol ökar risken betydligt – särskilt för personer med fettlever – att utveckla svåra leversjukdomar.

MUGEN SEIKI MTX-6R T2310 PIASTRA RADIO

Barn-Alvedon dras in – häftklammer hittad

|

Läkemedlen Alvedon och Panodil för barn med 60 milligrams styrka, återkallas sedan en förälder hittat en häftklammer i ett stolpiller. Beslutet har tagits efter utredning av Läkemedelsverket.

»

Kan de stoppa narkotikan och gängvåldet?

su carrera musical en imágenes | 5 LANSIA STRATETOS RC YONESZAWA GÖR I JAPAN RADIO KONTROLL årgång leksak | |

Socialminister Lena Hallengren och inrikesminister Mikael Damberg är radarparet i regeringen som ska öka fokus på narkotikabekämpning för att minska missbruket, droghandel, strypa kriminellas intäkter och öka tryggheten i ett Sverige som alltmer plågas av gängvåld. Drugnews har mött dem.

»

Additivo per misela AF3 Viper----- lngen disPONIBILE------

|

[UPPDAT] Moderaterna vill att Systembolaget även ska ha öppet på söndagar. Partiledningen tänker driva förslaget vid partistämman i oktober. Det möter motstånd från flera håll.

»

Cl livrig65533;65533; USB HTS-Navi Hitec

Ir a 'Salchichón de cerdo ibérico ecológico' Lauterbatcher Alu-Querlenker f 65533; livräddare 5533; r Reely Carbonfighter |

Alkoholkonsumtionen i Sverige fortsätter sjunka, visar ny rapport. Det beror främst på kraftigt minskad resandeinförsel och smuggling när kronan försvagats mot euron. Och starkspritens andel allt lägre.

»

Sats 2 Infrarossi Carro Armato Elettrico BATTEL TANK Radiocomandato 666-DZ02 1 18

Ruta gastronómica por Castilla y León bilaron breite Alufelgen Rundland mit HEX Mitnehmer Tamiya 1 14 |

STAMFORD En uppgörelse ska ha nåtts mellan amerikanska läkemedelsjätten Purdue Pharma och ett par tusen lokala myndigheter för den beroendekris som företagets opioid-läkemedel skapat i USA. Bolaget riskerar få betala över 100 miljarder kronor i skadestånd och begäras i konkurs, enligt medieuppgifter.

Freewing hobbywing SpeedConteror Regler 100A f 65533; Die 65533;r 80mm Impeller 6s mit SBEC

433 MHz 3DR Radio 100mW Telemetri Air-Ground Modul för MWC APM PIXHAWK Pirate

|

WASHINGTON DC Smaksatta e-cigaretter och inhalatorer kan komma att förbjudas i USA inom kort. Detta sedan många tonåringar börja röka elektroniskt och hundratals amerikaner insjuknat med lungproblem, unga hamnat i koma och minst sex personer avlidit.

Maverick regolatore MSC-30BR-WP modelllismo

LSU-simulering Metal Air Filter för 1 14 King Hauler RC Traktorer Bilar

Smassa car NonSmassa Abarth 2000 019 N.100 Arturo Merzario - Enna 1970 | |

Podcast har blivit populärt för media, företag och föreningar. Nu har RNS startat Narkopodden för att nå ungdomar och andra intresserade kring droger, kriminalitet och beroende.

Dzqn) FLY A141 FORD CAPRI RS TURBO SACHS H.Ertl ZOLDER 1979 -smassa 1 32 skala

Trump satsar miljarder mot opioid-krisen

|

WASHINGTON DC President Donald Trumps administration avsätter ytterligare 1,8 miljarder dollar till delstaterna för att fortsätta kampen mot opioid-epidemin som tagit många amerikaners liv.

Peluches TOPOLINO 60 cm

USA: inget bruk av marijuana säkert för unga

WASHINGTON DC. För första gången på många år kommer ett klart budskap om marijuana från högsta ort i USA. Marijuana är alltjämt förbjuden på federal nivå och det är inget läkemedel, klargjorde nyligen landets hälsominister och hälsogeneral tillsammans.

2 VITAMINI PELUCHE PRGNA SEDANO Penny Plush Market Gli Ortaggionti Vitamini

Barn föds med livslång baksmälla

Cartel de la ficción sonora 'A sangre fría' Debatt | |

Ett av 100 barn beräknas ha blivit så alkoholpåverkat under fostertiden att det fått bestående skador. Det innebär att det årligen föds mer än 1 000 barn i Sverige med fosterskador av alkohol. Stöd, tidiga insatser och kunskap inom barnhälsovård måste öka, skriver Katarina Wittgard, FAS-föreningen – se kampanjen 1av100.se.

»

Kris ordförande utesluts för kränkningar

|

Tidigare ordförande för Kriminellas revansch i samhället, Paul Barath har uteslutits ur kamratföreningen efter påstådd illojalitet och utreds av polis misstänkt för sexuella kränkningar av medlemmar.

»

Gloomy Bear - Peluche lilat GP 259 Taito 2012 pris endast 60 cm Import Japon

|

BOSTON I amerikanska delstaten Massachusetts har antalet cannabisförgiftade barn mer än fördubblats sedan man godkände drogen för medicinskt bruk, visar en ny studie.

Tasca 35012 M4A1 Sherman (sen produktion) 1 35

Lokalpolitiker i langarens telefonlista

49412 Dc Comics blåline Superman Af
05592 Trumpeter Suviet 2S7M Självpropellerad Gun Tank modelll 1 35 Scale Kit |

En narkotikalangare som greps i våras i Stockholm har nu dömts till ett fängelsestraff. I hans telefonlista fanns över 360 nummer, bland annat till en advokat, en mediechef och tidigare lokalpolitiker, konstaterar Aftonbladet som gått igenom anteckningsboken.

»