Annonser

Minskade anslag till ANDT

|

[UPPDAT] Trots att drogrelaterat våld och andra skador i samhället uppmärksammas mer, så vill regeringen skära ner anslaget till förebyggande ANDT-arbetet med ytterligare 70 miljoner i sitt budgetförslag. En halvering med 100 miljoner kronor sedan 2018. /Ingen nedrustning, enligt Socialdepartementet.

Lego vänner varmel 41101

Högre tobakspris på gång i Danmark

Ir a 'Catalunya Exprés 8/12 2a hora Entrevista Caseta' |

KÖPENHAMN Kraftigt dyrare cigaretter föreslås av danska regeringen, som vill höja paketpriset med tio kronor till 50 danska kronor, motsvarande över 70 svenska kronor. Avsikten är att avskräcka unga att börja röka.

»

Bättre samordning stoppar gängen och narkotikan

 (Bonnie Clutter Debatt | |

Polisen måste, tillsammans med tullen, reducera tillgången på narkotika, bekämpa den öppna droghandeln, inte minst den som sker via nätet, och samtidigt utveckla sitt samarbete med aktörer i lokalsamhället, skriver förre socialministern Bengt Westerberg och Sven-Olov Carlsson, fd president WFAD.

»

Även lite alkohol ökar risk för leversjukdom

|

HELSINGFORS Ny forskning i Finland visar att även små mängder alkohol ökar risken betydligt – särskilt för personer med fettlever – att utveckla svåra leversjukdomar.

BN LEGO TEKNIK 42065 RC Tracking Racer REIröd PRODUCT

Barn-Alvedon dras in – häftklammer hittad

|

Läkemedlen Alvedon och Panodil för barn med 60 milligrams styrka, återkallas sedan en förälder hittat en häftklammer i ett stolpiller. Beslutet har tagits efter utredning av Läkemedelsverket.

»

Kan de stoppa narkotikan och gängvåldet?

la Dorotea del nuevo 'Quijote' de RNE LEGO Technic Porsche 911 RSR - NYA and BOXED | |

Socialminister Lena Hallengren och inrikesminister Mikael Damberg är radarparet i regeringen som ska öka fokus på narkotikabekämpning för att minska missbruket, droghandel, strypa kriminellas intäkter och öka tryggheten i ett Sverige som alltmer plågas av gängvåld. Drugnews har mött dem.

»

(BMA) PRO PAINTED Fantasy AD&D Jalarak Leadvoes, Dwarf Brewmacher

|

[UPPDAT] Moderaterna vill att Systembolaget även ska ha öppet på söndagar. Partiledningen tänker driva förslaget vid partistämman i oktober. Det möter motstånd från flera håll.

»

ACQUIRE lysande klassiskt spel HUGE and ultraluxuös SCHMIDT utgåva NY

Un trabajo que cuenta con la dirección de  1 16 ny holland swather |

Alkoholkonsumtionen i Sverige fortsätter sjunka, visar ny rapport. Det beror främst på kraftigt minskad resandeinförsel och smuggling när kronan försvagats mot euron. Och starkspritens andel allt lägre.

»

1 18 18 Skala BMW 535 535I Metal Diecast Car modelll vit

Protagonizada por Nancho Novo y dirigida por Benigno Moreno 1 18 F1 Minichamps Mclaren MP4 25 Jason Button |

STAMFORD En uppgörelse ska ha nåtts mellan amerikanska läkemedelsjätten Purdue Pharma och ett par tusen lokala myndigheter för den beroendekris som företagets opioid-läkemedel skapat i USA. Bolaget riskerar få betala över 100 miljarder kronor i skadestånd och begäras i konkurs, enligt medieuppgifter.

1 18 MCLAREN MP4 12 MIKA HAKKINEN 1997 orange TESCAR

1 32 UnimaX FORCES OF VALOR M6A1 PATON TANK IRAK WAR

|

WASHINGTON DC Smaksatta e-cigaretter och inhalatorer kan komma att förbjudas i USA inom kort. Detta sedan många tonåringar börja röka elektroniskt och hundratals amerikaner insjuknat med lungproblem, unga hamnat i koma och minst sex personer avlidit.

1 43 McLAREN 2008 ShoWCAR LEWIS HAMILTON FUJI SPEEDway

1 64 Egen grön 5shank Bladevow bruka leksak

1 18 varmwhies Elite Ferrari 458 Italia GT2 LM - 2012 - AF Corse Sebring | |

Podcast har blivit populärt för media, företag och föreningar. Nu har RNS startat Narkopodden för att nå ungdomar och andra intresserade kring droger, kriminalitet och beroende.

1 43 Mercedes-Benz-projekt ETT

Trump satsar miljarder mot opioid-krisen

|

WASHINGTON DC President Donald Trumps administration avsätter ytterligare 1,8 miljarder dollar till delstaterna för att fortsätta kampen mot opioid-epidemin som tagit många amerikaners liv.

1933 FORD DELUXE COUPE 1 24 DANBURY MINT DIE CAST

USA: inget bruk av marijuana säkert för unga

WASHINGTON DC. För första gången på många år kommer ett klart budskap om marijuana från högsta ort i USA. Marijuana är alltjämt förbjuden på federal nivå och det är inget läkemedel, klargjorde nyligen landets hälsominister och hälsogeneral tillsammans.

1957 PONTIAC BONEVILLE 1 24 FRANKLIN MINT DIE CAST

Barn föds med livslång baksmälla

Catalunya Exprés 15/12 1a hora Entrevista Albert Jordà Debatt | |

Ett av 100 barn beräknas ha blivit så alkoholpåverkat under fostertiden att det fått bestående skador. Det innebär att det årligen föds mer än 1 000 barn i Sverige med fosterskador av alkohol. Stöd, tidiga insatser och kunskap inom barnhälsovård måste öka, skriver Katarina Wittgard, FAS-föreningen – se kampanjen 1av100.se.

»

Kris ordförande utesluts för kränkningar

|

Tidigare ordförande för Kriminellas revansch i samhället, Paul Barath har uteslutits ur kamratföreningen efter påstådd illojalitet och utreds av polis misstänkt för sexuella kränkningar av medlemmar.

»

1971 SOVIET träEN CHESS SOM GÖRS I Sovjetunionen

|

BOSTON I amerikanska delstaten Massachusetts har antalet cannabisförgiftade barn mer än fördubblats sedan man godkände drogen för medicinskt bruk, visar en ny studie.

19TH CENT BRITTISH, ENEMIER, PERRY and WARspel FYRA

Lokalpolitiker i langarens telefonlista

 Myvärld Skechers Claire Shop Cruplin Cookies sweer shop
2017 Joey Logano Pennzoil 1 24 Diecast verkan Autograferad i gul Paint Pen |

En narkotikalangare som greps i våras i Stockholm har nu dömts till ett fängelsestraff. I hans telefonlista fanns över 360 nummer, bland annat till en advokat, en mediechef och tidigare lokalpolitiker, konstaterar Aftonbladet som gått igenom anteckningsboken.

»