Ir a 'Són 4 dies- Prohibit llegir'
Aquí tienes una nueva forma de cocinarlas que sorprenderá a toda la familia
Horts i Jardins per canviar d'any
Són 4 dies- 22 de desembre de 2019 5ª hora
Ir a 'Són 4 dies- 7 de desembre de 2019 1ª hora'

MATOLOGI FÖR FEMTE GÅNGEN

Den 24 augusti 2019 fylldes Norra Latins gård med mat- hälso- och miljöintresserade storstadsbor, kockar, foodies, forskare och producenter för matfestivalen Matologi. Dagen bjöd på intressanta samtal, ny kunskap i producent- och forskartälten, spännande matupplevelser och roliga upptåg i barntältet. SLU vill tacka alla samarbetspartners, utställare, kockar, forskare och framför allt, alla intresserade besökare!

Matologi arrangeras av SLU Future Food vid Sveriges lantbruksuniversitet. Allt som presenteras vid Matologi utgår från forskning.

MasterChef Junior 7 - Receta de tartar de gamba roja sus patitas fritas y teja de algas
Ir a 'Són 4 dies- Delirics'
Manzana verde ½ ud
Ir a 'Vida Verda-Emergència Climàtica 21/12/19 Què fer ?'

ÅRETS TEMA: MATSVINN

2019 satte Matologi fokus på matsvinn. Mer än en tredjedel av all mat som produceras på jorden slängs. Den mat som kastas orsakar stor påverkan på miljö och klimat, och att kraftigt minska matsvinnet är helt nödvändigt om vi ska kunna rädda klimatet. Men hur?

Matologi har nu anordnats fem år i rad, med målet att sprida kunskap om maten vi äter. Kunskap som gör det enklare att göra bra val och berätta för andra. Bra val är inte bara bra för oss som äter, utan för alla som jobbat med den, för djur och natur, för klimatet och för våra barnbarns barnbarns barnbarn.

WRC - Mundial de rallies
Llegaron a ser sesenta y eran todos sabios procedentes de Persia
Mezclar el coral con la yema
Ir a 'Vida Verda 03/12/19 Anem cap el Col·lapse Climàtic'

DELTAGARE

På Matologi träffar du forskare, företag, myndigheter och organisationer som på olika sätt jobbar med att minska matsvinnet och därigenom bidrar till en hållbar utveckling.

Möt SLU-forskare, företag och organisationer i tälten, handla matvaror av lokala producenter och lyssna på spännande föredrag och heta debatter på scenen.

Klicka dig vidare för att se årets deltagare. Vi uppdaterar deltagarlistan löpande och fyller på med fler deltagare allteftersom.

Vida verda - Sopem sense deixar petjada
Se deltagare
Mundiales de Ciclismo
Vida Verda 24/12/19 Vida

MÖT VÅRA FORSKARE

På Matologi möter du forskare från SLU som jobbar inom livs- och miljövetenskapliga ämnen med strävan mot en grönare och mer hållbar värld. Ställ dina frågor till SLU-forskarna och lär dig mer om maten och hur den produceras, varför matsvinn uppstår och hur vi kan minska svinnet. Här uppdaterar vi löpande om forskare och forskningsområden på Matologi den 24 augusti 2019.

Läs mer om årets forskare
Juegos Europeos de Minsk 2019
Ir a 'Emergència climàtica - Viabilitat del Capitalisme'
Roba Neta i Drap Art'

VAD HÄNDER PÅ SCENEN?

På scenen lyfter vi aktuella frågeställningar som rör matsvinn. Det blir paneldiskussioner, demonstrationer och föredrag som handlar om alltifrån hur du som konsument kan minska ditt eget svinn till hur cirkulär matproduktion kan bidra till minskat svinn och ett hållbart livsmedelssystem. 

Hela scenprogrammet
No te pierdas esta deliciosa receta de tartar de gamba roja
Patitas de gambas 4 uds
Són 4 dies- 22 de desembre de 2019 5ª hora
Incorporar las claras
Són 4 dies- Prohibit llegir
årgång Lego stjärna Wars 7144 Slava 1 Komplett med instruktioner and minifigurer