Raya asada con tumbet mallorquín
Incorporar la sal y el azúcar y dejar sofreír tapado 1 hora aprox
les joguines més venudes i quin paper hi juga la tecnologia
Unidad Central Operativa
20 min aprox a 200º
Ir a 'Econòmix - 21 d'octubre de 2019'

MATOLOGI FÖR FEMTE GÅNGEN

Den 24 augusti 2019 fylldes Norra Latins gård med mat- hälso- och miljöintresserade storstadsbor, kockar, foodies, forskare och producenter för matfestivalen Matologi. Dagen bjöd på intressanta samtal, ny kunskap i producent- och forskartälten, spännande matupplevelser och roliga upptåg i barntältet. SLU vill tacka alla samarbetspartners, utställare, kockar, forskare och framför allt, alla intresserade besökare!

Matologi arrangeras av SLU Future Food vid Sveriges lantbruksuniversitet. Allt som presenteras vid Matologi utgår från forskning.

salpimentar y asar en una bandeja a parte
Las mañanas de RNE con Íñigo Alfonso - Cuarta hora - 03/01/20 - RTVE
retirar a agua helada
Ir a 'Econòmix 30/12/19 El sector de la joguina'

ÅRETS TEMA: MATSVINN

2019 satte Matologi fokus på matsvinn. Mer än en tredjedel av all mat som produceras på jorden slängs. Den mat som kastas orsakar stor påverkan på miljö och klimat, och att kraftigt minska matsvinnet är helt nödvändigt om vi ska kunna rädda klimatet. Men hur?

Matologi har nu anordnats fem år i rad, med målet att sprida kunskap om maten vi äter. Kunskap som gör det enklare att göra bra val och berätta för andra. Bra val är inte bara bra för oss som äter, utan för alla som jobbat med den, för djur och natur, för klimatet och för våra barnbarns barnbarns barnbarn.

MANTEQUILLA DE SALVIA:
comentem una notícia de l'actualitat econòmica
retirar a agua helada
Econòmix - 9 de desembre de 2019

DELTAGARE

På Matologi träffar du forskare, företag, myndigheter och organisationer som på olika sätt jobbar med att minska matsvinnet och därigenom bidrar till en hållbar utveckling.

Möt SLU-forskare, företag och organisationer i tälten, handla matvaror av lokala producenter och lyssna på spännande föredrag och heta debatter på scenen.

Klicka dig vidare för att se årets deltagare. Vi uppdaterar deltagarlistan löpande och fyller på med fler deltagare allteftersom.

les joguines més venudes i quin paper hi juga la tecnologia
Se deltagare
TUMBET MALLORQUÍN:
president de PIMEC Comerç

MÖT VÅRA FORSKARE

På Matologi möter du forskare från SLU som jobbar inom livs- och miljövetenskapliga ämnen med strävan mot en grönare och mer hållbar värld. Ställ dina frågor till SLU-forskarna och lär dig mer om maten och hur den produceras, varför matsvinn uppstår och hur vi kan minska svinnet. Här uppdaterar vi löpande om forskare och forskningsområden på Matologi den 24 augusti 2019.

Läs mer om årets forskare
¿Has probado la raya? Esta receta es perfecta para que te enamores
tot parlant d'assumptes relacionats amb els àmbits digital
del bé comú i de la pime

VAD HÄNDER PÅ SCENEN?

På scenen lyfter vi aktuella frågeställningar som rör matsvinn. Det blir paneldiskussioner, demonstrationer och föredrag som handlar om alltifrån hur du som konsument kan minska ditt eget svinn till hur cirkulär matproduktion kan bidra till minskat svinn och ett hållbart livsmedelssystem. 

Hela scenprogrammet
Raya asada con tumbet mallorquín
salpimentaremos la porción
a l'espai Territori autònom hem explicat els projectes de Carme Molas
20 min aprox a 200º
president de PIMEC Comerç
stjärna VARNING årgång POSTER AV FORCE VID ST DRIVARE MOC 92 BK KENNER FIGURE