La Junta Electoral Central inhabilita al presidente catalán
el año del Liverpool de Klopp
El dulce regreso de Boris Izaguirre y David Pallás
el amor y la familia de MasterChef Junior
 2 Premier League (2017/18 y 2018/19)
Pepe dice que el pelazo de Jordi Cruz es falso

MATOLOGI FÖR FEMTE GÅNGEN

Den 24 augusti 2019 fylldes Norra Latins gård med mat- hälso- och miljöintresserade storstadsbor, kockar, foodies, forskare och producenter för matfestivalen Matologi. Dagen bjöd på intressanta samtal, ny kunskap i producent- och forskartälten, spännande matupplevelser och roliga upptåg i barntältet. SLU vill tacka alla samarbetspartners, utställare, kockar, forskare och framför allt, alla intresserade besökare!

Matologi arrangeras av SLU Future Food vid Sveriges lantbruksuniversitet. Allt som presenteras vid Matologi utgår från forskning.

al frente del Manchester City acumula
el amor y la familia de MasterChef Junior'
Mourinho es el nuevo entrenador del Tottenham tras la destitución de Pochettino
su amistad con Dani y el drama de las gambas

ÅRETS TEMA: MATSVINN

2019 satte Matologi fokus på matsvinn. Mer än en tredjedel av all mat som produceras på jorden slängs. Den mat som kastas orsakar stor påverkan på miljö och klimat, och att kraftigt minska matsvinnet är helt nödvändigt om vi ska kunna rädda klimatet. Men hur?

Matologi har nu anordnats fem år i rad, med målet att sprida kunskap om maten vi äter. Kunskap som gör det enklare att göra bra val och berätta för andra. Bra val är inte bara bra för oss som äter, utan för alla som jobbat med den, för djur och natur, för klimatet och för våra barnbarns barnbarns barnbarn.

 ha decidido este viernes
Mourinho es el nuevo entrenador del Tottenham tras la destitución de Pochettino
Ir a 'MasterChef Junior 7 - Clase de cortes y guisos'

DELTAGARE

På Matologi träffar du forskare, företag, myndigheter och organisationer som på olika sätt jobbar med att minska matsvinnet och därigenom bidrar till en hållbar utveckling.

Möt SLU-forskare, företag och organisationer i tälten, handla matvaror av lokala producenter och lyssna på spännande föredrag och heta debatter på scenen.

Klicka dig vidare för att se årets deltagare. Vi uppdaterar deltagarlistan löpande och fyller på med fler deltagare allteftersom.

El dulce regreso de Boris Izaguirre y David Pallás
Se deltagare
 inhabilitar al presidente de la Generalitat
Mira ya los mejores momentos de Albert

MÖT VÅRA FORSKARE

På Matologi möter du forskare från SLU som jobbar inom livs- och miljövetenskapliga ämnen med strävan mot en grönare och mer hållbar värld. Ställ dina frågor till SLU-forskarna och lär dig mer om maten och hur den produceras, varför matsvinn uppstår och hur vi kan minska svinnet. Här uppdaterar vi löpande om forskare och forskningsområden på Matologi den 24 augusti 2019.

Läs mer om årets forskare
convoca al pleno a las 17
Tras llevarse su primera bronca por parte de Jordi
Albert intentó sacar lo mejor de sí en la prueba de eliminación

VAD HÄNDER PÅ SCENEN?

På scenen lyfter vi aktuella frågeställningar som rör matsvinn. Det blir paneldiskussioner, demonstrationer och föredrag som handlar om alltifrån hur du som konsument kan minska ditt eget svinn till hur cirkulär matproduktion kan bidra till minskat svinn och ett hållbart livsmedelssystem. 

Hela scenprogrammet
La Junta Electoral Central inhabilita al presidente catalán
pueda recoger su acta como eurodiputado
Ir a 'Daniela decide que María asuma su capitanía'
 2 Premier League (2017/18 y 2018/19)
Mira ya los mejores momentos de Albert
LEGO Minifig Visa ramfall stort - passar 104 Minifigs - svart (röd logo)