Enamorada de la alimentación sana
y haber permanecido una temporada en Londres
Ir a 'Marisa Valle Roso presenta su álbum 'Consciente''
Ir a 'El Cascanueces llega al Teatro Real por Navidad'
Ir a 'La cumbre del clima vista por los jóvenes'

MATOLOGI FÖR FEMTE GÅNGEN

Den 24 augusti 2019 fylldes Norra Latins gård med mat- hälso- och miljöintresserade storstadsbor, kockar, foodies, forskare och producenter för matfestivalen Matologi. Dagen bjöd på intressanta samtal, ny kunskap i producent- och forskartälten, spännande matupplevelser och roliga upptåg i barntältet. SLU vill tacka alla samarbetspartners, utställare, kockar, forskare och framför allt, alla intresserade besökare!

Matologi arrangeras av SLU Future Food vid Sveriges lantbruksuniversitet. Allt som presenteras vid Matologi utgår från forskning.

Somos los presidentes de nuestro mundo
Su experiencia en gastromonía y restauración comenzó en la cocina del 
Retos del deporte de Invierno español

ÅRETS TEMA: MATSVINN

2019 satte Matologi fokus på matsvinn. Mer än en tredjedel av all mat som produceras på jorden slängs. Den mat som kastas orsakar stor påverkan på miljö och klimat, och att kraftigt minska matsvinnet är helt nödvändigt om vi ska kunna rädda klimatet. Men hur?

Matologi har nu anordnats fem år i rad, med målet att sprida kunskap om maten vi äter. Kunskap som gör det enklare att göra bra val och berätta för andra. Bra val är inte bara bra för oss som äter, utan för alla som jobbat med den, för djur och natur, för klimatet och för våra barnbarns barnbarns barnbarn.

Samantha Vallejo-Nágera
basado en una cocina tradicional
Su experiencia en gastromonía y restauración comenzó en la cocina del 
Ir a 'Chapas y pan con chocolate'

DELTAGARE

På Matologi träffar du forskare, företag, myndigheter och organisationer som på olika sätt jobbar med att minska matsvinnet och därigenom bidrar till en hållbar utveckling.

Möt SLU-forskare, företag och organisationer i tälten, handla matvaror av lokala producenter och lyssna på spännande föredrag och heta debatter på scenen.

Klicka dig vidare för att se årets deltagare. Vi uppdaterar deltagarlistan löpande och fyller på med fler deltagare allteftersom.

Ir a 'Marisa Valle Roso presenta su álbum 'Consciente''
Se deltagare
más conocida como 
La emisión en ruso les propone el programa de media hora de duración de lunes a viernes

MÖT VÅRA FORSKARE

På Matologi möter du forskare från SLU som jobbar inom livs- och miljövetenskapliga ämnen med strävan mot en grönare och mer hållbar värld. Ställ dina frågor till SLU-forskarna och lär dig mer om maten och hur den produceras, varför matsvinn uppstår och hur vi kan minska svinnet. Här uppdaterar vi löpande om forskare och forskningsområden på Matologi den 24 augusti 2019.

Läs mer om årets forskare
En 1995 fundó su empresa de catering
la cuidada presentación y la calidad de la comida
Es una chef comprometida que disfruta con la sencillez de los platos y el buen gusto

VAD HÄNDER PÅ SCENEN?

På scenen lyfter vi aktuella frågeställningar som rör matsvinn. Det blir paneldiskussioner, demonstrationer och föredrag som handlar om alltifrån hur du som konsument kan minska ditt eget svinn till hur cirkulär matproduktion kan bidra till minskat svinn och ett hållbart livsmedelssystem. 

Hela scenprogrammet
Enamorada de la alimentación sana
apasionada de la comida
Ir a 'La banda sonora de Ladycrocs'
en la que relata sus aventuras (viajes
La emisión en ruso les propone el programa de media hora de duración de lunes a viernes
Lego stjärna Wars Republic Gunship 7163