Ir a 'Los Pueblos Más Bonitos de España'
Ir a 'Gervasio Sánchez
Ir a 'El saxofonista de las estrellas'
A las 17 horas te damos al menos tres razones que nos ayudarán a poner el foco donde toca
Ir a 'Fin de fiesta indie con la banda murciana Second'
Somos el complemento perfecto de la actualidad

MATOLOGI FÖR FEMTE GÅNGEN

Den 24 augusti 2019 fylldes Norra Latins gård med mat- hälso- och miljöintresserade storstadsbor, kockar, foodies, forskare och producenter för matfestivalen Matologi. Dagen bjöd på intressanta samtal, ny kunskap i producent- och forskartälten, spännande matupplevelser och roliga upptåg i barntältet. SLU vill tacka alla samarbetspartners, utställare, kockar, forskare och framför allt, alla intresserade besökare!

Matologi arrangeras av SLU Future Food vid Sveriges lantbruksuniversitet. Allt som presenteras vid Matologi utgår från forskning.

Fin de fiesta indie con la banda murciana Second
¡Empezamos el 2020 en 
Auténticos sabores de La Nochebuena
propósito medioambiental para el nuevo año'

ÅRETS TEMA: MATSVINN

2019 satte Matologi fokus på matsvinn. Mer än en tredjedel av all mat som produceras på jorden slängs. Den mat som kastas orsakar stor påverkan på miljö och klimat, och att kraftigt minska matsvinnet är helt nödvändigt om vi ska kunna rädda klimatet. Men hur?

Matologi har nu anordnats fem år i rad, med målet att sprida kunskap om maten vi äter. Kunskap som gör det enklare att göra bra val och berätta för andra. Bra val är inte bara bra för oss som äter, utan för alla som jobbat med den, för djur och natur, för klimatet och för våra barnbarns barnbarns barnbarn.

Ir a 'Las experiencias a través de la música'
Sorolla a través de su bisnieta
Auténticos sabores de La Nochebuena
Murales que cuentan leyendas gallegas

DELTAGARE

På Matologi träffar du forskare, företag, myndigheter och organisationer som på olika sätt jobbar med att minska matsvinnet och därigenom bidrar till en hållbar utveckling.

Möt SLU-forskare, företag och organisationer i tälten, handla matvaror av lokala producenter och lyssna på spännande föredrag och heta debatter på scenen.

Klicka dig vidare för att se årets deltagare. Vi uppdaterar deltagarlistan löpande och fyller på med fler deltagare allteftersom.

Ir a 'El saxofonista de las estrellas'
Se deltagare
¿Qué sueñan para 2020 nuestros amigos de EnTuPiel?
Ir a '¿También ustedes roban en los hoteles?'

MÖT VÅRA FORSKARE

På Matologi möter du forskare från SLU som jobbar inom livs- och miljövetenskapliga ämnen med strävan mot en grönare och mer hållbar värld. Ställ dina frågor till SLU-forskarna och lär dig mer om maten och hur den produceras, varför matsvinn uppstår och hur vi kan minska svinnet. Här uppdaterar vi löpande om forskare och forskningsområden på Matologi den 24 augusti 2019.

Läs mer om årets forskare
la cocina para ayudar a otros'
Ir a 'Música para luchar contra el hambre'
Ir a 'El desembarco de los Reyes Magos'

VAD HÄNDER PÅ SCENEN?

På scenen lyfter vi aktuella frågeställningar som rör matsvinn. Det blir paneldiskussioner, demonstrationer och föredrag som handlar om alltifrån hur du som konsument kan minska ditt eget svinn till hur cirkulär matproduktion kan bidra till minskat svinn och ett hållbart livsmedelssystem. 

Hela scenprogrammet
Ir a 'Los Pueblos Más Bonitos de España'
Los músicos que están detrás de las grandes estrellas
Ir a ''CO2 Revolution'
Ir a 'Fin de fiesta indie con la banda murciana Second'
Ir a '¿También ustedes roban en los hoteles?'
Egen MOC-byggstenar för byggstenar stjärna Wars 75188 Motståndsbombare - 873pcs -y