Los locos años 20 empiezan con testículos
La Residencia: Kiko Veneno y DMBK
Ir a 'El podcast de Nacho Carretero'
Hoy Empieza Todo con Ángel Carmona - Juan Tomás Ávila - 03/01/20 - RTVE
Los Jaguares de la Bahía
con motivo de la celebración del Festival de Música Electrónica y Avanzada Sónar 2009

MATOLOGI FÖR FEMTE GÅNGEN

Den 24 augusti 2019 fylldes Norra Latins gård med mat- hälso- och miljöintresserade storstadsbor, kockar, foodies, forskare och producenter för matfestivalen Matologi. Dagen bjöd på intressanta samtal, ny kunskap i producent- och forskartälten, spännande matupplevelser och roliga upptåg i barntältet. SLU vill tacka alla samarbetspartners, utställare, kockar, forskare och framför allt, alla intresserade besökare!

Matologi arrangeras av SLU Future Food vid Sveriges lantbruksuniversitet. Allt som presenteras vid Matologi utgår från forskning.

Ir a 'Noise Box nos presenta 'Here's that bliss you left behind''
Todos los Lunes a Viernes
Ir a 'Califato 3/4 y Bat For Lashes'
el videoclip del tema de Grace Jones

ÅRETS TEMA: MATSVINN

2019 satte Matologi fokus på matsvinn. Mer än en tredjedel av all mat som produceras på jorden slängs. Den mat som kastas orsakar stor påverkan på miljö och klimat, och att kraftigt minska matsvinnet är helt nödvändigt om vi ska kunna rädda klimatet. Men hur?

Matologi har nu anordnats fem år i rad, med målet att sprida kunskap om maten vi äter. Kunskap som gör det enklare att göra bra val och berätta för andra. Bra val är inte bara bra för oss som äter, utan för alla som jobbat med den, för djur och natur, för klimatet och för våra barnbarns barnbarns barnbarn.

Hoy empieza todo con Ángel Carmona - 01/01/20
Ir a 'Califato 3/4 y Bat For Lashes'
Videoclip de Pesadilla en el parque de atracciones

DELTAGARE

På Matologi träffar du forskare, företag, myndigheter och organisationer som på olika sätt jobbar med att minska matsvinnet och därigenom bidrar till en hållbar utveckling.

Möt SLU-forskare, företag och organisationer i tälten, handla matvaror av lokala producenter och lyssna på spännande föredrag och heta debatter på scenen.

Klicka dig vidare för att se årets deltagare. Vi uppdaterar deltagarlistan löpande och fyller på med fler deltagare allteftersom.

Ir a 'El podcast de Nacho Carretero'
Se deltagare
Ir a 'Hoy empieza todo con Ángel Carmona - 01/01/20'
Pucho y Peich: lo mejor del año

MÖT VÅRA FORSKARE

På Matologi möter du forskare från SLU som jobbar inom livs- och miljövetenskapliga ämnen med strävan mot en grönare och mer hållbar värld. Ställ dina frågor till SLU-forskarna och lär dig mer om maten och hur den produceras, varför matsvinn uppstår och hur vi kan minska svinnet. Här uppdaterar vi löpande om forskare och forskningsområden på Matologi den 24 augusti 2019.

Läs mer om årets forskare
Juan Tomás Ávila y Capitán Sunrise
Ir a '"El escritor de un país sin librerías"'
Entrevistas para el Tiempo y la Distancia: OMD

VAD HÄNDER PÅ SCENEN?

På scenen lyfter vi aktuella frågeställningar som rör matsvinn. Det blir paneldiskussioner, demonstrationer och föredrag som handlar om alltifrån hur du som konsument kan minska ditt eget svinn till hur cirkulär matproduktion kan bidra till minskat svinn och ett hållbart livsmedelssystem. 

Hela scenprogrammet
Los locos años 20 empiezan con testículos
Ir a 'Las peores películas del año se resumen en una'
Sónar 2009 - Grace Jones
Los Jaguares de la Bahía
Pucho y Peich: lo mejor del año
GT SPIRIT GTS 216 18 Jaguar XJS Eventer British Racing grön.