Día de Europa en Radio 3: Dorian
VÍDEO: El desdén con el desdén
Delaporte en la fiesta de Radio 3 Extra - 21/02/19
Ir a 'Placebo en concierto (BBK Live)'
Ir a 'Pedro Guerra (40 años Constitución)'
Placebo en concierto (BBK Live)

MATOLOGI FÖR FEMTE GÅNGEN

Den 24 augusti 2019 fylldes Norra Latins gård med mat- hälso- och miljöintresserade storstadsbor, kockar, foodies, forskare och producenter för matfestivalen Matologi. Dagen bjöd på intressanta samtal, ny kunskap i producent- och forskartälten, spännande matupplevelser och roliga upptåg i barntältet. SLU vill tacka alla samarbetspartners, utställare, kockar, forskare och framför allt, alla intresserade besökare!

Matologi arrangeras av SLU Future Food vid Sveriges lantbruksuniversitet. Allt som presenteras vid Matologi utgår från forskning.

Ir a 'Iván Ferreiro (40 años Constitución)'
Día de Europa en Radio 3: Los Punsetes
4ª Fiesta Radio 3 Extra - Rufus T
Ir a 'The Sunday Drivers en Sonorama 09'

ÅRETS TEMA: MATSVINN

2019 satte Matologi fokus på matsvinn. Mer än en tredjedel av all mat som produceras på jorden slängs. Den mat som kastas orsakar stor påverkan på miljö och klimat, och att kraftigt minska matsvinnet är helt nödvändigt om vi ska kunna rädda klimatet. Men hur?

Matologi har nu anordnats fem år i rad, med målet att sprida kunskap om maten vi äter. Kunskap som gör det enklare att göra bra val och berätta för andra. Bra val är inte bara bra för oss som äter, utan för alla som jobbat med den, för djur och natur, för klimatet och för våra barnbarns barnbarns barnbarn.

Ir a 'Luz Casal (40 años Constitución)'
Ir a '4ª Fiesta Radio 3 Extra - The Parrots'
Ir a 'Programa especial Benicàssim: Segun'

DELTAGARE

På Matologi träffar du forskare, företag, myndigheter och organisationer som på olika sätt jobbar med att minska matsvinnet och därigenom bidrar till en hållbar utveckling.

Möt SLU-forskare, företag och organisationer i tälten, handla matvaror av lokala producenter och lyssna på spännande föredrag och heta debatter på scenen.

Klicka dig vidare för att se årets deltagare. Vi uppdaterar deltagarlistan löpande och fyller på med fler deltagare allteftersom.

Amy MacDonald en Sonorama 09
Se deltagare
Ir a 'Pedro Guerra (40 años Constitución)'
Ir a 'Hoy Empieza Todo en la Cañada Real de Madrid'

MÖT VÅRA FORSKARE

På Matologi möter du forskare från SLU som jobbar inom livs- och miljövetenskapliga ämnen med strävan mot en grönare och mer hållbar värld. Ställ dina frågor till SLU-forskarna och lär dig mer om maten och hur den produceras, varför matsvinn uppstår och hur vi kan minska svinnet. Här uppdaterar vi löpande om forskare och forskningsområden på Matologi den 24 augusti 2019.

Läs mer om årets forskare
Niño de Elche (40 años Constitución)
Hoy Empieza Todo en la Cañada Real de Madrid
Ir a 'James en directo en Sonorama 09'

VAD HÄNDER PÅ SCENEN?

På scenen lyfter vi aktuella frågeställningar som rör matsvinn. Det blir paneldiskussioner, demonstrationer och föredrag som handlar om alltifrån hur du som konsument kan minska ditt eget svinn till hur cirkulär matproduktion kan bidra till minskat svinn och ett hållbart livsmedelssystem. 

Hela scenprogrammet
VÍDEO: Música en el Congreso
Ir a '4ª Fiesta Radio 3 Extra - Miss Caffeina'
Ir a 'Placebo en concierto (BBK Live)'
Ángel Stanich (40 años Constitución)
desde conciertos que transmitimos
TY - Beanie bebis - Blizzard - Fel - Mint villkor